AlmaFa Bútortippek

AlmaFa Bútortippek

Milyen a praktikus hűtő?

2017. december 08. - pannigotz

Bár általában nem figyelünk rá, a hűtőgép a háztartás egyik legfontosabb eszköze: éveken át folyamatosan tökéletesen kell működnie, mert ha elromlik, a heti élelmiszerkészlet mehet a szemétbe. Mivel a hűtőszekrény folyamatosan működik, nagyon fontos, hogy energiatakarékos modellt válasszunk belőle, mert ezáltal sokat spórolhatunk a villanyszámlán.

fsafsa.jpg
Milyen kivitelben készülnek a hűtőgépek?

A két legnépszerűbb típusnak az alulfagyasztós és felülfagyasztós modellek számítanak. Ezekből létezik beépíthető típus is, amelyre például fel lehet szerelni a konyhaszekrényekkel azonos ajtót. Nagyobb lakásokba pedig side-by-side típusú, két ajtós modellek is elérhetőek. Az egyajtós hűtőszekrények sajátossága, hogy nincs bennük fagyasztó – főként irodai, szállodai használatra valóak. Léteznek csak fagyasztásra alkalmas típusok is, ezek közül a fagyasztóládák fekvő, a fagyasztószekrények álló kivitelűek.

Miért jó, ha inverteres a hűtőgép?

A fejlettebb hűtőszekrények belsejében a klímaberendezésekből ismert alkatrész, egy inverter gondoskodik a csendes és energiahatékony üzemelésről. Az inverteres hűtőgépekben az inverter intelligensen szabályozza a hűtéshez szükséges kompresszor fordulatszámát, míg a hagyományos berendezéseken a kompresszor sebessége fix, a vezérlés csak ki és be tudja kapcsolni azt. Az inverteres üzem így halkabb és kevesebb energiát fogyaszt, tartósabb működést biztosít.

rsi-ctt-lifestylesidebysideopenfoodshowcase-1440-refrigerators-063016.jpg

Milyen energiaosztályú hűtőgépet vegyél?

A hűtőgépet sosem kapcsolod ki, folyamatosan fogyasztja az áramot, ezért közel sem mindegy, hogy milyen energiahatékonyságú típust választasz. Kínálatunkban kizárólag kedvező, A+, A++ vagy A+++ besorolású hűtőszekrényeket találsz. Egy A+ besorolású hűtő éves áramfogyasztása 280 kilowattóra, míg egy A++-é csak 227 kilowattóra körüli, egy A+++-os modell pedig csak 149 kilowattórát fogyaszt évente, tehát csaknem feleannyit, mint egy A+-os készülék. Ezzel éves szinten több ezer forintot lehet spórolni, így három-négy év alatt megtérül az energiatakarékosabb hűtő esetlegesen magasabb ára.

Milyen extra funkciókra érdemes költeni egy hűtőszekrény esetében?

A ma kapható hűtőszekrények már nem igényelnek leolvasztást, a fejlettebb típusokban pedig eltérő hőmérsékletűre hűthető zónák is kialakíthatóak, így húst, halat, zöldséget és gyümölcsöt is ideális hőmérsékleten lehet tárolni. A beépített vízadagolóból a legnagyobb nyári melegben is kellemes, hűvös vizet lehet tölteni a pohárba, a jégkockagyártó pedig gombnyomásra adagolja az italokba a jeget.

 

(Forrás: Google)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almafabutortippek.blog.hu/api/trackback/id/tr6813457333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása