Mint mindennek a zöld turmixnak is van úttörője, aki nem más, mint Victoria Boutenko. Gyógyulási történetei nem mindennapiak, mellyel rengeteg hívet szerzett a vegán és nem vegán körökben egyaránt.
Hogy mi is a zöld turmix lényege? A nyers zöldségekben és gyümölcsökben olyan enzimek találhatóak, melyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Ahhoz, hogy a sok finomított, tartósított ételt feldogozzuk, enzim háztartásunkat vészesen fogyasztjuk, amit pótolnunk kell.
Nem mellesleg tökéletes orvosság az emésztésre, hiszen fokozza az anyagcserét. Kitakarítja a mérgeket, segíti a máj és a vese tisztulását.
Kata egy olyan receptet mutatott nekünk, ami nem csak egészséges és finom, hanem nagyon látványos is:
Kétrétegű turmix
Hozzávalók:
- 2 fagyasztott banán
- 1 ananász
- 2 alma
- 2 marék bébispenót
- kókuszreszelék
- mentalevél
- ásványvíz vagy zöldtea
- 1 dl növényi tej
Az ananászt megpucoljuk, félbevágjuk - egyenlőre csak az egyik felét használjuk fel az első részhez- majd beledobjuk a turmixba. Két almát, a zöldet és néhány mentalevelet teszünk hozzá, majd felöntjük az ásványvízzel, vagy a hideg zöldteával és turmixolhatunk is.
Kitöltjük egy üvegbe és félretesszük.
Felszeljük az ananász másik felét, a turmixba dobjuk két banánnal, kókuszreszelékkel és egy csipetnyi útifűmaghéjjal. Feltöntjük a növényi tejjel, vagy ásványvízzel.
A jeges krémes állagú alsó részt pohárba töltjük, majd óvatosan egy kanál segítségével rárétegezzük a zöldet. Kis mentalevéllel díszítjük, kanállal, vagy szívószállal fogyasztjuk.
Egészségre fel, hiszen ne feledjétek, akkor tudunk csak igazi Hősnők lenni, ha odafigyelünk magunkra, kívül-belül egyaránt!
Még több tudatos tippért keressétek Kata oldalát és a több mint 6.000 fős, szuper közösséget a facebook-on: https://www.facebook.com/HetkoznapiHosnok/