Idén is korán érkezett a nyár, s bár jelenleg nem érzékeljük tikkasztó hatását mégis jobb, ha időben felkészülünk néhány fantasztikus recepttel, ugyanis bármikor visszatérhet a kánikula, a barátokat pedig ilyenkor illik vendégül látni egy-két fergeteges koktélra.
(Vagy akár magunk számára is elkészíthetjük egy fárasztó munkában töltött nap után)
Messze még a nyári szabadság élménye?
Cikkünkben 3 olyan koktélreceptet mutatunk be, melyek garantáltan elhozzák otthonunkba a karibi nyaralás élményét.
Semmi másra nem lesz szükségünk, mint a két kezünkre, az Electrolux hatékony blenderére egyedi PowerTilt® technológiával és persze a lenti hozzávalókon kívül egy adag jó kedvre.
Kezdj neki a számodra legszimpatikusabb koktél elkészítésének most!
- Epres Daiquiri mentalevéllel
Hozzávalók:
- 4 cl fehér rum
- 3 cl eper szirup
- 5 szem friss eper
- fél lime leve
- jég
- menta levél
A hozzávalókat a jéggel együtt egy blenderbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg el nem érjük a megfelelő állagot. Mentalevéllel díszítve azonnal fogyasztásra kész.
- Alkoholmentes dinnyés limonádé – a fiatalabbak számára is
Hozzávalók:
- közepes méretű fél dinnye
- ízlés szerint citromlé
- jégkocka
- szódavíz (elmaradhat)
A felkockázott dinnye kb. felét beletesszük a blenderünkbe, majd hozzáöntjük a citrom levét és a homogén állag eléréséig mixeljük. Ha túl sűrűnek találjuk, nyugodtan önthetünk hozzá szódavizet is. Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, tegyük bele a magmaradt dinnyedarabkáinkat, majd öntsük rá a mixünket. Citromkarikával és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
- Epres Martini Rosso koktél cukorkarimás pohárban
Hozzávalók:
- 6 szem eper
- 30 ml Martini Rosso
- 20 ml narancslé
- 1 citromból nyert citromlé
- 4 teáskanál cukor
Az epreket és a narancslevet a blenderbe tesszük és jól összemixeljük. Poharunk szélét citromlébe, majd cukorba mártjuk, így megkapjuk a jellegzetes koktélhoz illő cukorkarimát.
Egy másik pohárban elkeverjük a leturmixolt eper-narancs egyvelegünket, valamint a martinit, majd egy tölcséren keresztül a feldíszített pohárba töltjük. Szívószállal tálaljuk.