AlmaFa Bútortippek

AlmaFa Bútortippek

3 fantasztikusan gyümölcsös koktél a hőség elleni küzdelemben

2018. július 05. - pannigotz

Idén is korán érkezett a nyár, s bár jelenleg nem érzékeljük tikkasztó hatását mégis jobb, ha időben felkészülünk néhány fantasztikus recepttel, ugyanis bármikor visszatérhet a kánikula, a barátokat pedig ilyenkor illik vendégül látni egy-két fergeteges koktélra.

(Vagy akár magunk számára is elkészíthetjük egy fárasztó munkában töltött nap után)

Messze még a nyári szabadság élménye?

Cikkünkben 3 olyan koktélreceptet mutatunk be, melyek garantáltan elhozzák otthonunkba a karibi nyaralás élményét.

Semmi másra nem lesz szükségünk, mint a két kezünkre, az Electrolux hatékony blenderére egyedi PowerTilt® technológiával és persze a lenti hozzávalókon kívül egy adag jó kedvre.

koktel.jpg

Kezdj neki a számodra legszimpatikusabb koktél elkészítésének most!

 

  1. Epres Daiquiri mentalevéllel

Hozzávalók:

  • 4 cl fehér rum
  • 3 cl eper szirup
  • 5 szem friss eper
  • fél lime leve
  • jég
  • menta levél

 

A hozzávalókat a jéggel együtt egy blenderbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg el nem érjük a megfelelő állagot. Mentalevéllel díszítve azonnal fogyasztásra kész.

 

  1. Alkoholmentes dinnyés limonádé – a fiatalabbak számára is

Hozzávalók:

  • közepes méretű fél dinnye
  • ízlés szerint citromlé
  • jégkocka
  • szódavíz (elmaradhat)

 

A felkockázott dinnye kb. felét beletesszük a blenderünkbe, majd hozzáöntjük a citrom levét és a homogén állag eléréséig mixeljük. Ha túl sűrűnek találjuk, nyugodtan önthetünk hozzá szódavizet is.  Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, tegyük bele a magmaradt dinnyedarabkáinkat, majd öntsük rá a mixünket. Citromkarikával és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

 

  1. Epres Martini Rosso koktél cukorkarimás pohárban

Hozzávalók:

  • 6 szem eper
  • 30 ml Martini Rosso
  • 20 ml narancslé
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 4 teáskanál cukor

 

Az epreket és a narancslevet a blenderbe tesszük és jól összemixeljük. Poharunk szélét citromlébe, majd cukorba mártjuk, így megkapjuk a jellegzetes koktélhoz illő cukorkarimát.

Egy másik pohárban elkeverjük a leturmixolt eper-narancs egyvelegünket, valamint a martinit, majd egy tölcséren keresztül a feldíszített pohárba töltjük. Szívószállal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://almafabutortippek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214095437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása